EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

OCDE avertizează Europa să îşi coordoneze mai bine răspunsul la criză

0

Europa dispune de resursele necesare pentru a înfrunta criza datoriilor, dar ea trebuie să-şi ‘coordoneze mai bine’ deciziile, a afirmat sâmbătă secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Guerria, citat de AFP.

‘Europa are mijloacele, instituţiile, vigoarea şi puterea’ pentru a face faţă crizei finanţelor sale publice, dar ‘această voinţă nu s-a transmis în mod corect, în mod suficient de limpede din cauza problemelor de guvernare ale instituţiilor’ europene, a declarat Guerria, aflat în localitatea mexicană Los Cabos.

În cursul unei conferinţe de presă, organizată înainte de summitul G20 ce va avea loc luni şi marţi, secretarul general al OCDE a cerut ţărilor de pe Vechiul Continent ‘să-şi coordoneze mai bine’ deciziile pe care le adoptă.

‘Impresia pe care o avem este că există atâtea restricţii instituţionale încât nu vom putea acţiona cu o forţă suficientă’, a insistat el, într-un moment în care divergenţele cu privire la soluţiile pentru ieşirea din criză sunt evidente între ţările din zona euro.

Astfel, în timp ce Franţa, Italia şi Spania se pronunţă în favoarea unor măsuri urgente de stimulare a economiei, Germania, principala putere economică europeană, acordă prioritate echilibrului bugetar în ţările din zona euro confruntate cu o îndatorare sufocantă şi un semnificativ deficit bugetar.

Angel Guerria a avertizat că lumea se confruntă în prezent cu o ‘încetinire generalizată’, rezultat al unui dinamism scăzut al principalelor economii mondiale, cum ar fi cea a Statelor Unite, Chinei şi Europei în ansamblul său, situaţie ce va obliga G20 să aibă în vedere ‘măsurile ce se impun’.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.