Ofiţer al IPJ Constanţa reţinut pentru trafic de influenţă şi dare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciu teritorial Constanţa efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Priboianu Ionuţ Adrian, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat DNA remis din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada 3 – 14 mai 2012, inculpatul, prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IJP Constanţa, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct cât şi prin intermediar, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 euro, majorată ulterior la 50.000 euro şi, în final, negociată la 25.000 euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici, în vederea clasării unei lucrări care avea ca obiect verificarea activităţii societăţii.

De asemenea, în perioada 14 mai – 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ – Adrian, prevalându-se de calitatea sa, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al IJP Constanţa, căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.

La data de 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ – Adrian a primit de la denunţător suma de 4.000 euro, procurorii anticorupţie procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 16 iunie procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore iar Curtea de Apel Constanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul DGIPI şi DGA Constanţa. ”Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează DNA în comunicatul remis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.