EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Preşedintele CSM: Justiţia trebuie înfăptuită în termeni de practică unitară

0

Justiţia trebuie înfăptuită în termeni de practică unitară şi celeritate, a afirmat, vineri, 15 iunie, la Congresul Avocaţilor, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Nicoleta Ghica.

„Cred că suntem chemaţi toţi – profesionişti ai justiţiei, societate, executiv şi legislativ – să consfinţim şi să dăm concreteţe şi certitudine unei justiţii independente şi eficiente”, a declarat Ghica.

Ea a spus că efortul de legiferare din deceniile post-decembriste a fost câteodată ezitant, experimental sau incoerent şi nu a adus un plus de siguranţă profesioniştilor dreptului.

„Profesiile juridice nu se pot conforma în exclusivitate principiului măsor de o sută de ori şi tai o dată sau câte capete atâtea păreri”, a adăugat Ghica.

La rândul său, senatorul Toni Greblă a menţionat că greutăţile prin care trece ţara se resimt şi la nivelul profesiei de avocat.

„Ştiu greutăţile prin care trece toată ţara, ce se resimt şi în profesia dumneavoastră, dar sunt convins că împreună le vom depăşi şi mai ales după intrarea în vigoare a codurilor vom face în aşa fel încât şi prin susţinere, dar şi prin contribuţie proprie avocaţii să facă în aşa fel încât prestigiul activităţii acestei profesii să fie recâştigat, să fie recunoscut de instituţii, autorităţi şi mai ales de oameni”, le-a spus Greblă avocaţilor.

Pe de altă parte, consilierul prezidenţial Ştefan Deaconu este de părere că avocatura din România parcurge o perioadă de aşezare şi de consolidare în cadrul serviciului public al justiţiei.

„Cred că în această perioadă se poate vorbi de o maturitate profesională şi deontologică a avocatului român, care generează inerent şi o calitate a serviciilor prestate”, a adăugat consilierul prezidenţial.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.