EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

CAB se pronunţă pe 25 iunie în dosarul dezafilierii U Craiova de la FRF

0

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să se pronunţe pe 25 iunie în procesul în care Universitatea Craiova cere anularea deciziei prin care Federaţia Română de Fotbal (FRF) a decis dezafilierea Clubului din Bănie.

CAB a respins luni cererea avocatului FRF, Cristian Ene, de recuzare a completului de judecată, cerere formulată după ce judecătorul a respins mai multe excepţii invocate de acesta în procesul dintre Universitatea Craiova şi FRF.

Procesul a fost suspendat şi un alt complet a judecat cererea de recuzare. Aceasta a fost respinsă, astfel că decizia în proces va fi luată de completul de judecată iniţial.

Primarul oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu, s-a prezentat luni la sediul CAB pentru a susţine echipa Universitatea Craiova în procesul cu FRF, ea declarând că i s-a părut că judecătoarea a fost foarte corectă până în acest moment.

„Am venit aici pentru a-mi lua echipa acasă. Pentru noi în oraşul Craiova există doar Universitatea. Cu ea am crescut de mică şi sper ca în această zi să se facă dreptate. Cei de la Jandarmerie m-au rugat să vorbesc cu suporterii noştri care vor veni şi ei aici”, a spus Olguţa Vasilescu, la intrarea în sediul CAB.

Circa 50 de suporteri au venit la CAB pentru a fi alături de echipa favorită, alături de aceştia aflându-se patronul Univesităţii, Adrian Mititelu, fosta glorie a Universităţii Ilie Balaci, precum şi Olguţa Vasilescu, purtând un tricou al echipei din Bănie.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a votat pe 14 mai excluderea definitivă a Universităţii Craiova din cadrul FRF, cu 168 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 18 abţineri, validând astfel decizia provizorie luată de Comitetul Executiv în 20 iulie 2011.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a solicitat excluderea definitivă, argumentând că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA a încălcat flagrant statutul federaţiei, mai ales prin faptul că a ales să-şi caute dreptatea în instanţele judecătoreşti şi a ocolit instanţa supremă a sportului, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne.

În plus, patronul Adrian Mititelu a obţinut un certificat de identitate sportivă pentru două societăţi, fapt pentru care Mircea Sandu va chema în justiţie Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, care a eliberat CIS-ul.

Consiliul Judeţean Dolj, prin Centrul Sportiv de Copii şi Juniori, aflat în subordinea sa, a acţionat în instanţă Federaţia Română de Fotbal şi a solicitat anularea deciziei Adunării Generale a FRF privind dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.