EURO 2012: Turneul cu 24 de echipe nu va afecta calitatea jocului, declară Platini

Trecerea de la 16 la 24 de echipe începând cu Euro-2016, organizat în Franţa, „nu va afecta calitatea meciurilor”, a subliniat preşedintele Uniunii europene de fotbal Michel Platini, într-o întâlnire cu reprezentanţii agenţiilor de presă.

„Cred că vom avea încă 8 echipe bune calificate, nu va fi afectată calitatea meciurilor, nu va fi vreo problemă de calitate”, a explicat el. Sistemul viitoarei competiţii, care va ajunge în faza a doua în optimile de finală în loc de sferturile de finală direct ca acum, nu a fost încă stabilit ferm.

„Vom reflecta, comisia de competiţii ne va face propuneri, se pot imagina diverse lucruri. Eu am şi participat la Cupe Mondiale de 24 de echipe, erau 6 grupe de 4, primele 2 calificate şi cele mai bune 4 de pe locul 3, de asemenea, pentru un tablou de optimi de finală”, a adăugat Platini.

Preşedintele UEFA a apreciat că investiţiile realizate de viitoarele campionate europene pe naţiuni vor fi mai bine exploatate cu aceste competiţii lărgite. „Cum să spui oraşului Lvov (Ucraina), carae a construit un aeroport şi un stadion nou, iată, „după 3 meciuri, s-a terminat”. Vreau să spun că oraşul va păstra întotdeauna de moştenire, de progres, dar Euro se opreşte pentru fotbal după 3 meciuri. Cu 24 de echipe vor fi mai multe meciuri”, a insistat Platini, care, însă, va avea mari probleme să găsească ţări organizatoare pentru asemenea competiţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.