Fotbal – EURO 2012 – Platini: Se marchează mai multe goluri cu arbitrajul în cinci

Michel Platini, preşedintele UEFA, a afirmat luni, într-o întâlnire cu agenţiile de presă, că arbitrajul în cinci utilizat la Euro 2012 a permis marcarea mai multor goluri, nici un 0-0 nefiind înregistrat până duminică seară la acest turneu.

”Cum se face că s-au marcat mai multe goluri în acest campionat? Cred că ştiţi răspunsul: arbitrajul în cinci a facilitat lucrurile. Cu arbitri adiţionali, marchezi mult cu capul, frica de jandarm este prezentă, nu mai sunt trageri de tricou, jucătorii ştiu că arbitrul este acolo. Ei nu pot greşi tot timpul”, a explicat Platini.

”Şi apoi, în cinci, arbitrii văd totul, ei nu iau decizii fără să ştie totul. De altfel, există o uniformitate a arbitrajului. De exemplu, henţurile involuntare ei nu le mai fluieră, uniformitatea în arbitraj ajută la mai multă claritate în fotbal”, a adăugat el.

Platini consideră că, datorită arbitrajului în cinci, nu mai există greşeala comisă la validarea golului, aşa cum i s-a întâmplat Angliei în optimile de finală ale Mondialului-2010, care a produs mult zgomot. El consideră că tehnologia pentru linia porţii va fi oricum introdusă de Board, instanţa care garantează legile jocului, care se reuneşte la începutul lunii iulie. ”Josep Blatter (preşedintele FIFA) o va face”, a prezis preşedintele UEFA, care nu vede nimic bun în asta.

”Tehnologia pentru linia porţii nu este o problemă. Problema este introducerea tehnologiei pentru că, după aceea, va veni tehnologia pentru henţ, apoi pentru un posibil ofsaid etc. Va fi fără sfârşit, nu se va termina niciodată, asta este problema mea”, a conchis Platini. A

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.