EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Fotbal: Zece jucători din selecţionata U-19, suspendaţi între 6 luni şi un an, din motive disciplinare

0

Comitetul executiv al Federaţiei Române de Fotbal a dictat, luni, 18 iunie, suspendări cuprinse între 6 luni şi un an împotriva a zece jucători de la selecţionata Under 19, pentru săvârşirea unor „abateri disciplinare grave”, în timp ce antrenorului lotului de juniori, Ovidiu Stângă, nu i se va reînnoi contractul de muncă.

Asfel, jucătorii Andrei Vaştag, Ionuţ Puţanu, Ştefan Popescu, Cristian Gavra, Laurenţiu Brănescu, Alin Dobrosavlevici şi Alexandru Ioniţă au fost suspendaţi timp de 1 an de la orice acţiuni a loturilor naţionale, iar fotbaliştii Andrei Manolache Cristian Iancu şi Alexandru Buzbuchi pe o perioadă de 6 luni.

Decizia FRF s-a bazat pe raportul directorului tehnic naţional, Marian Mihail, în care acesta a dezvăluit cum mai mulţi fotbalişti din cadrul lotului Under 19 au încălcat codul de disciplină al FRF cu ocazia Turneului de elită UEFA U 19, desfăşurat la Novi Sad (Serbia). Este vorba, între altele, de depăşirea orei-limită stabilită pentru revenirea la hotel, consumul de băuturi alcoolice şi organizarea unei petreceri nocturne în camera unuia dintre jucători.

Din acest motiv, antrenorului Ovidiu Stângă, „care a favorizat prin deciziile luate săvârşirea acestor abateri disciplinare grave şi nu a informat niciun membru al conducerii delegaţiei în acest sens, nu i se va reînnoi contractul de muncă cu FRF, scadent în luna august”, adaugă federaţia.

Totodată, medicul Constantin Bârsan şi masorul Dan Bucuroaia, „care au avut cunoştinţă de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegaţiei, au fost sancţionaţi cu avertisment scris şi vor avea o reducere a diurnei cu 50 la sută timp de un an”.

A fost sancţionat, la rândul său, cu avertisment scris şi reducerea diurnei cu 50 la sută timp de şase luni antrenorul coordonator Ştefan Iovan, „care a dorit să supervizeze întregul program stabilit, fără să colaboreze cu toţi membrii staff-ului administrativ şi nu a reuşit să preîntâmpine săvârşirea acestor abateri disciplinare„. Aceeaşi sancţiune a fost aplicată directorului tehnic al loturilor naţionale de juniori, Miodrag Belodedici, şi managerului echipei, Romulus Chihaia.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.