Georgescu: Guvernul va lua măsuri de adaptare a parametrilor economici fără a diminua veniturile nominale ale cetăţenilor

Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a declarat luni, 18 iunie, la Palatul Parlamentului, că Guvernul Ponta va lua măsuri de adaptare a parametrilor economici fără a diminua veniturile nominale ale cetăţenilor.

„Criza economică este într-adevăr prezentă începând cu trimestrul 4 din 2008, dar una este criza care este prezentă în viaţa de zi cu zi, la nivel individual, şi alta la nivel macro-economic. În raport cu prezenţa crizei s-au luat şi înainte de Guvernul Ponta şi Guvernul Ponta se va adapta şi el nevoilor realităţii şi va lua măsuri de ajustare, de adaptare a parametrilor economici, a instrumentelor de conducere a economiei – buget de stat, bugetele celorlalte entităţi, pensii, sănătate, fără a diminua veniturile nominale ale cetăţenilor”, a spus Georgescu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că actualul Guvern îşi respectă obligaţiile de a reîntregi salariile bugetarilor şi de a restitui unele sume pentru pensionari din ceea ce le-a fost reţinut în perioada anterioară.

„Criza este prezentă printre noi şi de aceea nu avem o creştere economică foarte ridicată, de aceea nu avem nişte lucrări de investiţii mai mari. Trebuie să ne limităm în a ne ierarhiza priorităţile şi a face ceea ce este mai important şi mai eficient economic şi social”, a arătat Georgescu, întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu conform cărora criza nu va dispărea în următoarele 12 luni.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că în ceea ce priveşte criza economică aceasta nu va trece în următoarele 12 luni, dar a punctat că România susţine că nu se poate discuta despre austeritate versus relansarea economiei.

„Oricum, suntem extrem de convinşi că această criză nu va dispărea în următoarele 12 luni. Ne aşteaptă o perioadă de dificultăţi pe termen mediu sau chiar lung. Pe de altă parte, suntem una dintre ţările care susţin că în acest moment nu se poate discuta despre austeritate versus relansarea economiei.

Aceasta este cea mai mare greşeală pe care o putem face în momentul de faţă, pentru că în termeni reali, trebuie să păstrăm stabilitatea macroeconomică, iar pe baza ei să generăm creştere economică, şi nu viceversa”, a spus Băsescu, în debutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houerou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.