Picturi în valoare de un milion de euro vor fi expuse la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul de Istorie din Suceava, în baza unui parteneriat încheiat între Muzeul Bucovinei din Suceava şi Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, va găzdui, începând de miercuri, o expoziţie de artă plastică a cărei valoare de asigurare se apropie de suma de un milion de euro, a declarat presei, luni, directorul instituţiei muzeale din Suceava, Emil Ursu.

Expoziţia ‘Valori ale galeriei de artă din Muzeul Naţional Brukenthal – Dobrogea, pitoresc şi exotism la ţărmul Mării Negre’, cuprinde un număr de 38 de lucrări, toate clasate în categoria Tezaur.

Ursu a precizat că picturile ce vor fi expuse au ajuns la Suceava vineri seară, cu un transport securizat, fiind cea mai importantă expoziţie de artă plastică ce a fost deschisă la Suceava după 1990. Valoroasele lucrări poartă semnătura următorilor pictori celebri: Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Nicolae Dărăscu, Francis Şirato, Vasile Popescu, Marius Bunescu, Rodica Maniu, Jean Steliade, Ştefan Dumitrescu, Magdalena Rădulescu, Petre Iorgulescu Yor, Sion Teodorescu, Rudolf Schweitzer Cumpăna.

‘Sper ca această expoziţie să tenteze publicul sucevean şi, bineînţeles, turiştii prezenţi în această perioadă la Suceava. Valori ale galeriei de artă din Muzeul Naţional Brukenthal – Dobrogea, pitoresc şi exotism la ţărmul Mării Negre va fi deschisă miercuri, 20 iunie 2012,, de la ora 12.00, la Muzeul de Istorie şi va fi prezentată de prof. dr. Gheorghe Macarie de la Iaşi, putând fi vizitată până în data de 8 iulie 2012. Menţionez că cea mai scumpă lucrare din această expoziţie are o valoare de 75.000 euro’, a declarat Ursu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.