Poliţiştii pakistanezi care nu dau burta jos vor rămâne la birou

Comandantul poliţiei din provincia pakistaneză Penjab, cea mai populată din ţară, a ordonat subalternilor săi care s-au îngrăşat prea mult să slăbească dacă vor să fie trimişi în continuare pe teren, altfel vor rămâne să facă muncă de birou, un ultimatum calificat de un cotidian local drept ‘bătălia burţii’, transmite luni AFP.

Comandantul Habibur Rehman a stabilit că talia poliţiştilor nu trebuie să depăşească 96 cm. ‘Sunt la regim, iar dacă eu pot să slăbesc, atunci voi de ce să nu puteţi?’, a spus el în faţa trupelor pentru a-şi justifica ordinul. ‘Din cauza excesului de greutate, poliţiştii nu mai pot să urmărească bandiţii, hoţii şi alţi criminali’, a explicat purtătorul său de cuvânt, precizând că jumătate din poliţiştii statului Penjab sunt vizaţi de noua dispoziţie.

Unii dintre aceştia au luat deja măsuri şi s-au înscris în cluburi sportive sau fac diferite exerciţii fizice, în special jogging pentru a slăbi până pe data de 1 iulie, când va începe evaluarea lor sub aspectul greutăţii.

Bucătăria pakistaneză este bogată în carne, ulei şi zahăr, iar 22,2% din populaţie este supraponderală, o rată modestă la nivel mondial, Pakistanul ocupând locul 164 în ierarhia celor 194 de state clasificate după procentul de persoane supraponderale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.