UE ar fi dispusă să acorde Greciei încă doi ani pentru aplicarea reformelor

Uniunea Europeană ar fi dispusă să acorde Greciei încă doi ani pentru a pune în aplicare reformele solicitate în schimbul ajutorului financiar, transmite agenţia EFE citând surse comunitare.

Decizia definitivă în acest sens ar putea fi luată chiar joi la Luxemburg în timpul reuniunii Eurogrupului, la ora actuală fiind în derulare negocieri pe acest subiect între troica alcătuită din Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, a declarat pentru EFE o sursă din Bruxelles, care a cerut să rămână anonimă.

Aceeaşi sursă a afirmat că este sigur că Grecia va primi un an în plus pentru a pune în practică reformele, urmând să se decidă dacă îl va primi şi pe cel de-al doilea.

Partenerii europeni ar dori astfel să trimită ‘un semnal imediat şi simbolic’ grecilor în contextul victoriei partidului pro-european Noua Democraţie la alegerile legislative de duminică. Dar preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncher, rămâne deocamdată rezervat în declaraţii aşteptând solicitările noului guvern grec.

O altă sursă de la Bruxelles a reamintit că există state, cum este cazul Irlandei, care au renegociat acordurile pentru asistenţa financiară externă, dar în noile înţelegeri au fost menţinute obiectivele stabilite iniţial. ‘Revizuirile trimestriale sunt întotdeauna o ocazie pentru a realiza ajustări minore, luând în considerare rezultatele macroeconomice‘, a explicat sursa citată, precizând că ‘ajustare înseamnă că pot fi revizuite unele măsuri, cu condiţia să nu se modifice obiectivele de bază.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.