Victor Ponta împotriva exportului de extremism către România

Noul premier român Victor Ponta şi-a exprimat luni, 18 iunie, cu ocazia efectuării vizitei sale oficiale în Austria, poziţia cu privire la problema înhumării rămăşiţelor lui Nyiro Jozsef pe teritoriul României, scrie Die Presse în ediţia de marţi.

‘Suntem împotriva acestui export de extremism către România’, a spus Victor Ponta, exprimându-şi speranţa că ‘noile concepţii politice’ ale Ungariei nu vor afecta valorile europene.

Comportamentul preşedintelui parlamentului ungar, Laszlo Kövér, care a apărat repatrierea rămăşiţelor scriitorului şi politicianului maghiar Jozsef Nyiro, a fost calificat drept inacceptabil de Victor Ponta. Premierul român a menţionat de asemenea că în România nu există probleme cu minoritatea maghiară, notează Die Presse.

Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că ‘noile concepţii politice ale Ungariei’ nu vor încălca valorilor europene.

Premierul român a efectuat luni, în Austria, prima sa vizită oficială într-un stat din Uniunea Europeană – notează ziarul austriac.

Prima oprire a lui Victor Ponta a fost la sediul Camerei federale austriece de economie (WKO), unde a luat parte la forumul AWO Rumänien (Forumul economic România-Austria), alături de preşedintele WKO Christoph Leitl. Aici premierul a dorit să transmită un ‘mesaj clar şi puternic’, şi anume că fiecare firmă austriacă este importantă pentru România. Victor Ponta a promis să ia în calcul propunerile de îmbunătăţire ale partenerilor săi de discuţie, mai scrie Die Presse.

Premierul român a avut întâlniri în cursul după-amiezii cu cancelarul Werner Faymann şi preşedintele federal Heinz Fischer.

Victor Ponta a respins ideea aplicării măsurilor dure de economisire cu orice preţ şi a pledat pentru stimularea creşterii şi combaterea şomajului.

‘Termenul de austeritatea nu-mi place foarte mult, disciplină fiscală sună mai bine’, a afirmat premierul, după cum consemnează sursa citată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.