EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Victor Ponta: Să fiu prim-ministru cu Băsescu preşedinte – un joc de-a şoarecele şi pisica

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut marţi un apel către membrii Biroului Permanent Naţional al partidului să rămână uniţi în acordul USL, în faţa perioadei care va urma, dar şi în faţa „sistemului securist al lui Traian Băsescu, care se ocupă cu dosare şi cu alte acuzaţii”.

Premierul i-a îndemnat pe reprezentanţii conducerii PSD să analizeze rezultatul alegerilor locale şi să ia în continuare deciziile executive privind viaţa partidului legate în special de modul de organizare a alegerilor generale.

„Evident că, ţinând cont de noua situaţie, fiind şi la guvernare, avem obligaţii şi răspunderi faţă de alegătorii noştri, faţă de reprezentanţii noştri din teritoriu şi de la nivel central. Ştiam că să fiu prim-ministru cu Băsescu preşedinte o să fie un joc de-a şoarecele şi pisica – eu să mă ocup de investiţii în România şi de joburi, dumneavoastră să vă ocupaţi de votat legi în Parlament, şi el să ne facă dosare. Dar asta nu este o surpriză. Cu asta se ocupa cât a stat la putere şi aşa va face până va pleca de la putere, lucru pe care evident îl doresc să se întâmple cât mai rapid, ca să se mai termine cu dosarele, cu acuzaţiile şi cu sistemul securist al lui Băsescu. Dar am rezistat atâţia ani împotriva lui, mai rezistăm puţin”, a spus Victor Ponta, în debutul reuniunii BPN al PSD.

Liderul PSD a atras atenţia că principala obligaţie a acestora este faţă de alegători.

„Avem obligaţia să ne facem datoria faţă de cei care ne-au votat. Băsescu şi puterea lui nu ne-au votat şi cred că nu avem nicio obligaţie faţă de ei. Să fim calmi şi să mergem mai departe neabătut faţă de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi. E foarte important modul în care îşi încep activitatea noii aleşi locali, preşedinţii de CJ, primari, este foarte important ca miniştrii şi ceilalţi secretari de stat desemnaţi de noi în conducerea centrală să ne informeze cât mai bine şi să nu existe niciun fel de ruptură între partid şi Guvern”, a adăugat acesta.

Potrivit acestuia, după încheierea sesiunii parlamentare, trebuie să aibă loc discuţii strategice despre ceea ce social-democraţii au de făcut pentru toamna acestui an şi pentru perioada următoare.

„Pentru că, altfel, vom fi ţinuţi în fiecare zi cu dosarele lui Băsescu. Şi trebuie să ne ocupăm de lucrurile cele mai importante care ţin de economie, de proiectele pe care noi le avem”, a mai spus Ponta.

Nu în ultimul rând, liderul USL a făcut un apel de unitate către reprezentanţii BPN al PSD.

„Vă rog pe toţi, aşa cum am câştigat alegerile împreună – adică în formula USL – aşa trebuie să rămânem împreună peste tot în ţară şi orice fel de deviere de la acordul USL cei din BPN au datoria să o sancţioneze până aducem lucrurile pe linia acordului pe care l-am avut în cadrul USL. În perioada următoare trebuie să începem să ne desemnăm candidaţii la Parlament. (…) Sper ca pe 27 (n.r. – iunie) CCR să deblocheze legea şi să avem o lege foarte clară pentru alegeri”, a menţionat preşedintele PSD.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.