Atletism: La 52 de ani, slovena Merlene Ottey participă la Campionatele Europene

Sprintera slovenă de origine jamaicană Merlene Ottey, care a împlinit 52 de ani pe 10 mai, va participa la Campionatele Europene de atletism de la Helsinki (27 iunie – 1 iulie 2012), în calitate de membră a ştafetei de 4×100 m.

Directorul Federaţiei slovene de atletism (AZS), Boris Mikuz, a declarat pentru AFP că Merlene Ottey figurează pe lista celor şase atlete slovene înscrise pentru proba respectivă, pe care AZS o va trimite Asociaţiei europene de atletism (EAA).

„Antrenorul naţional, împreună cu responsabilii pentru sprint din cadrul federaţiei, vor stabili care vor fi cele patru care vor concura în ştafeta de la Helsinki şi care vor fi rezervele”, a precizat Mikuz.

Ştafeta slovenă de 4×100 m, care ocupă locul 12 în clasamentul EAA, va fi compus din Merlene Ottey, Sara Strajnar, Sabina Veit, Kristina Zumer, Alja Sitar şi Nina Kovacic.

Merlene Ottey, care a primit cetăţenia slovenă în urmă cu 10 ani, este una dintre marile sprintere ale lumii. Sub culorile Jamaicăi, ea a devenit campioană mondială la 200 m, în anul 1993, la Stuttgart (Germania), şi 1995, la Goeteborg (Suedia). Ottey are, totodată, în palmares două medalii olimpice de argint, cucerite în 1996, la Atlanta (SUA), în probele de 100 şi 200 m.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.