EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

De ce rămânem fără timp

0

– Oamenii spun adesea că timpul accelerează pe măsură ce îmbătrânim, dar ultima teorie descoperită de cercetători susţine că poate fi exact invers.

Teoria radicală propusă de academicieni sugerează că timpul însuşi ar putea încetini şi în cele din urmă se va termina, relatează Dailymail.co.uk.

Aceste ultime descoperiri, aduse în prim plan de cercetători de la două universităţi din Spania, susţin că noi toţi am avut o percepţie greşită crezând că universul se extinde.
De fapt, spun ei, însuşi timpul încetineşte şi într-un final, în bilioane de ani, se va opri.

Potrivit cerctătorilor, pierderea graduală de timp nu este sesizabilă ochiului uman. Şi oricum, spun ei, vom fi demult plecaţi pe pe Terra, până când timpul se va termina cu adevărat.

Profesorul Senovilla a declarat pentru New Scientist magazine: „Totul va fi îngheţat, precum un instantaneu al unui moment, pentru totdeauna.”

Cercetătorii au măsurat anterior lumina de la distanţă, explorând stele pentru a arăta că universul se extinde cu repeziciune. Teoria acceptată se bazează pe ideea că un tip de forţă anti-gravitaţională, cunoscut ca „energie neagră”, divizează galaxiile.

Acum, cercetătorii lucrează la o nouă teorie, spunând că s-au uitat la lucruri invers. Senovilla susţine că ipoteza curentă a fost total eronată, lăsând să se înţeleagă că accelerarea a fost cauzată de încetinirea graduală a timpului.

Poate e dificil de crezut, dar un cosmolog de la Universitatea Cambridge spune că ideea nu este lipsită de adevăr: „Credem că timpul a apărut în timpul Big Bangului şi, dacă poate să apară, poate şi să dispară, este doar efectul invers.”

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.