Delegaţia României la Consiliul European e formată din premier, ministrul de Externe şi al Afacerilor Europene

Primul-ministru Victor Ponta a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Ministerul Afacerilor Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei ţării noastre care va participa la reuniunea din 28 – 29 iunie şi mandatul acesteia la Consiliul European.

Potrivit lui Ponta, delegaţia României va fi formată din primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, şi ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.

„Azi, MAE a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României şi mandatul delegaţiei României. Am primit tot azi agenda finala a reuniunii de pe 28 – 29 iunie. Pot să vă confirm că punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezentate de situaţia economică şi socială în acest moment în Europa şi mecanismul financiar multianual 2014 – 2020, adică exact subiectul pe care l-am dezbătut la Bucureşti împreună cu preşedintele Barroso şi alţi nouă prim-miniştri”, a declarat Victor Ponta, după ce a participat la ceremonia de preluare a mandatului de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Citeste si:  Leonard Orban: MCV la nivel european a devenit un instrument care uneori este folosit contra intereselor României
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close