În 2011, în lume erau 11 milioane de milionari

În 2011, în lume erau 11 millioane de milionari în dolari, dar patrimoniul lor este în scădere pentru prima dată de la criza din 2008, potrivit unui studiu publicat marţi de grupul francez de consiliere Capgemini şi Royal Bank of Canada (RBC), informează AFP.

Populaţia vizată de acest studiu este cea a persoanelor care deţin un patrimoniu financiar de cel puţin un milion de dolari, în afară de reşedinţa principală, obiecte de colecţie şi bunuri de consum durabile.

După o creştere puternică a numărului celor cu averi considerabile în 2010 (+8,3%), creşterea s-a stabilit la 0,8% în 2011, ajungând la 11 milioane în întreaga lume. Patrimoniul acestora, care totalizează 42.000 de miliarde de dolari, este totuşi în scădere cu 1,7% pentru prima dată de la criza financiară din 2008, când a înregistrat un recul de 19,5%. Averea lor a crescut cu 9,7% în 2010.

Citeste si:  Băncile din Austria ar putea avea nevoie de o a doua rundă de injecţii de capital de la stat

După ‘o perioadă de cvasinormalitate în 2010, nivelurile de volatilitate în 2011 au atins pragul maxim în noiembrie din cauza temerilor privind potenţiala contaminare de criza datoriei din zona euro a unor mari economii’, menţionează Capgemini, potrivit unui comunicat.

Valorile de refugiu au fost privilegiate în 2011, investiţiile monetare şi obligaţiunile ‘constituind categoria de active cea mai performantă’, cu ‘cote istorice’ atinse de ‘preţurile bonurilor Trezoreriei americane pe termen lung’, se arată în comunicat.

Pentru prinma dată, Asia-Pacific este regiunea cu cei mai numeroşi milionari în dolari (3,37 milioane), clasându-se înaintea Americii de Nord, cu 3,35 milioane. În SUA, Japonia şi Germania procentajul milionarilor în dolari este de 53,3%, o uşoară creştere în raport cu 2010 (53,1%). Numărul milionarilor a înregistrat o creştere semnificativă în Brazilia (+6,2%), se arată în studiul menţionat.

Citeste si:  Bill Gates rămâne cel mai bogat om din SUA
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close