EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Italia: Monti este convins că următoarele zece zile vor fi fundamentale pentru viitorul UE

0

Premierul italian Mario Monti a declarat, din Mexic, unde a participat la summit-ul G20, că următoarele zece zile vor fi cruciale pentru viitorul UE, care va trebui să ia decizii importante în privinţa crizei, informează cotidianul milanez Il Corriere della Sera, în ediţia sa online.

De asemenea, Monti s-a declarat convins că „va fi deosebit de importantă şi întâlnirea cvadrilateră care se va desfăşura la Roma pe 22 iunie, între Italia, Germania, Franţa şi Spania, în vederea pregătirii summitului UE din 28 şi 29 iunie”. Monti a subliniat că ţara sa va trebui să se prezinte la summitul UE de la sfârşitul lunii cu o nouă reformă a pieţei muncii, importantă pentru a convinge pieţele financiare că Italia îşi va respecta toate angajamentele luate în vederea redresării conturilor sale publice şi în vederea creşterii economice.

„Problemele zonei euro sunt serioase, dar nu sunt singurele probleme ale economiei mondiale. Europa nu este unicul element de dezechilibru în economia mondială, şi acest lucru a reieşit în mod clar în Mexic”, a mai spus Monti.

„Creşterea economică a fost tema intervenţiei mele la reuniunea G20, iar poziţia guvernului italian este cunoscută: aceea de a da spaţiu investiţiilor publice”, a mai afirmat premierul italian. El a explicat că întâlnirea prevăzută la Los Cabos cu preşedintele american Barack Obama, după cina oficială din prima zi a lucrărilor G20, a fost anulată deoarece „nici eu, nici Merkel, nici Hollande, nici Obama nu am considerat necesar să ne mai vedem în mod oficial după cină, deoarece, toţi împreună, am hotărât că se dezbătuse deja pe larg tema zonei euro”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.