Moţiunile pentru şefia PDL se depun până pe 21 iunie; candidaturile la BPN până pe 27 iunie

Comisia pentru organizarea Convenţiei Naţionale extraordinare a Partidului Democrat Liberal a decis, marţi, în prima şedinţă de lucru, că depunerea moţiunilor de susţinere a candidaturii la şefia PDL vor putea fi depuse până joi, 21 iunie, la ora 18,00, iar cele pentru funcţiile din Biroul Permanent Naţional până pe 27 iunie la ora 14,00.

Şef al comisiei de organizare a Convenţiei a fost ales Gheorghe Albu.

„Colegii, de ziua mea, s-au gândit să mă numească preşedintele comisiei de organizare a alegerilor. Acest cadou sper să nu fie unul otrăvit. Eu sper să fie un cadou normal. Până la numirea unui purtător de cuvânt voi comunica date care vă interesează,” a afirmat Albu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că a fost stabilită data de 30 iunie pentru Convenţia Naţională extraordinară a PDL, la ora 10,00, Sala Cuza de la Palatul Parlamentului, numărul de delegaţi fiind de 1.450.

„Până joi, 21 iunie, la ora 18,00, este termenul limită de depunere a moţiunilor pentru cei care doresc să candideze la şefia partidului. Joi, la ora 19,00, comisia de organizare formată din cei nouă colegi va da acordul formal cu privire la moţiuni, în sensul că acestea îndeplinesc prevederile statutare. Până duminică, 24 iunie, ora 20,00, vom primi din judeţe comunicarea de susţinere a unei moţiuni, a altei sau a tuturor. În conformitate cu Statutul, fiecare moţiune, pentru a fi considerată validă, trebuie să obţină semnătura de susţinere a cel puţin 10 organizaţii judeţene”, a declarat preşedintele Comisiei de organizare a CNE a PDL.

Albu a precizat, de asemenea, că liderii moţiunilor declarate valide vor anunţa, ulterior, cei cinci membri care le vor susţine moţiunea, aceştia urmând să fie de altfel cei cinci vorbitori la Convenţie.

„Până miercuri, 27 iunie, ora 14,00, se termină depunerea candidaturilor pentru preşedintele Comisiei de Statut, Etică şi Litigii, al Comisiei de Revizie şi Control şi pentru Biroul Permanent Naţional”, a precizat Albu.

El a subliniat că preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei nu va semna nicio moţiune, deci „nu va fi susţinătorul niciunei moţiuni, în conformitate cu Statutul partidului”.

Despre invitarea la eveniment a unor personalităţi publice din alte partide, a preşedintelui Traian Băsescu sau a fostului premier Mihai-Răzvan Ungureanu, democrat-liberalul a spus că, fiind o Convenţie extraordinară, s-a luat hotărârea să nu fie invitaţi, ca înainte, din partea sindicatelor, din partea altor partide.

„E o Convenţie naţională pe o temă foarte strictă şi evident că nu am luat în calcul dacă invităm preşedintele, deşi eu, personal, aş fi bucuros să participe”, a mai declarat Albu.

Componenţa comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale extraordinare a PDL îi cuprinde pe deputatul Gheorghe Albu din partea organizaţiei Alba, Sorin Sălăjan din partea organizaţiei de Arad, deputatul Ioan Botiş din partea organizaţiei Bistriţa-Năsăud, Romeo Raicu din partea organizaţiei Mehedinţi, senatorul Toader Mocanu din partea organizaţiei Neamţ, deputatul Daniel Buda din partea organizaţiei Cluj, Ovidiu Moldovan din partea organizaţiei Mureş, Florin Popescu din partea organizaţiei Dâmboviţa, senatorul Sorin Fodoreanu din partea organizaţiei Suceava.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.