Procurorii au închis dosarul privind decesul cântăreţei Mălina Olinescu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul privind decesul cântăreţei Mălina Olinescu, întrucât actele de cercetare penală efectuate au relevat în mod cert faptul că moartea nu a fost rezultatul activităţii desfăşurate de către o altă persoană.

Prin acestă decizie, anchetatorii confirmă practic că artista s-a sinucis.

Pe 12 decembrie 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că pe trotuarul situat în dreptul imobilului cu nr. 136 din Bucureşti, Calea Griviţei, sector 1, se află decedată o persoană de sex femeiesc. Persoana decedată a fost identificată ulterior ca fiind Mălina Olinescu. În urma acestei sesizări s-a procedat la cercetarea la faţa locului şi s-a dispus efectuarea unei necropsii de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Citeste si:  Lista celor mai nocive 7 pesticide care ameninţă viaţa albinelor

Potrivit raportului medico-legal de necropsie, „moartea numitei Olinescu Mălina a fost violentă. Ea a fost cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană, iradiată la bază, în condiţiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre şi bazin şi rupturi viscerale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin cădere de la alt nivel şi lovire de corp/ plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări. Între leziunile traumatice şi cauza medicală a decesului există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. Decesul poate data din 12.12.2011”.

Citeste si:  Whitney Houston va fi înmormântată vineri la Newark

În cauză au fost audiaţi membrii familiei, anturajul şi vecinii persoanei, precum şi medicul curant, ataşându-se şi actele medicale privind starea anterioară de sănătate a acesteia.

Au fost analizate comunicările telefonice (SMS) ce au avut loc între Mălina Olinescu şi persoanele apropiate rezultând că aceasta se afla singură în imobil.

De asemenea, au fost vizionate imaginile video surprinse de camerele de supraveghere montate în zonă.

A fost efectuată o constatare tehnico-ştiinţifică traseologică pentru a se verifica dacă dispozitivele de închidere ale uşii de acces prezintă urme de forţare (în condiţiile în care cheile au fost găsite în interiorul locuinţei cu ocazia cercetării la faţa locului), rezultatul fiind negativ.

Citeste si:  Sally Ride, prima femeie americană în spaţiu, a murit la 61 de ani

Totodată, în urma unei constatări fizico-chimice, s-a stabilit faptul că în conţinutul recipientelor din sticlă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului se afla alcool etilic, în diferite concentraţii.

Ca urmare a actelor de cercetare penală efectuate s-a stabilit faptul că decesul Mălinei Olinescu nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata