Smarphone-urile, tabletele şi laptopurile folosite excesiv pun în pericol sănătatea utilizatorilor

Oamenii îşi pun sănătatea în pericol lucrând pe smarphone-uri, tablete şi laptopuri după ce pleacă de la birou, conform Societăţii de Fizioterapie din Marea Britanie, relatează BBC News.

Experţii spun că oamenii au devenit ‘sclavi ai ecranului’ şi că lucrează deseori în timp ce fac naveta sau după ce ajung acasă. Societatea de Fizioterapie mai atrage atenţia că felul în care stau oamenii la locul de muncă ar putea duce la dureri de spate sau de gât.

Sindicatele spun că oamenii trebuie să înţeleagă să-şi închidă dispozitivele după ce pleacă de la serviciu. Secretarul general al Congresului Sindicatelor, Brendan Barber, a spus că ‘nivelurile mari de muncă nu sunt bune pentru nimeni’. „Angajaţii suprasolicitaţi nu doar că cel mai probabil nu vor performa bine la muncă, dar stresul cauzat de o cantitate de muncă de necontrolat îi îmbolnăveşte”, a spus el.

Conform unui sondaj online în rândul a 2.010 persoane care lucrează în birouri realizat de Societatea de Fizioterapie, aproape două treimi dintre cei chestionaţi continuă să lucreze şi după orele de serviciu.

Organizaţia subliniază de asemenea că oamenii îşi suplimentează ziua de lucru cu peste două ore petrecute, în medie, zilnic, în faţa unor ecrane.

Datele sugerează că sarcinile prea multe şi dorinţa de diminuare a presiunii în timpul serviciului sunt principalele motive pentru munca suplimentară de acasă.

Preşedinta Societăţii de Fizioterapie, dr. Helena Johnson, a spus că rezultatele analizei sunt ‘extrem de îngrijorătoare’. „Dacă a lucra puţin acasă ar putea părea o soluţie bună pe termen scurt, transformarea acestui lucru într-o rutină de fiecare seară ar putea duce la probleme cum ar fi dureri de spate şi de gât, precum şi la boli legate de stres”, a declarat ea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.