Australia: Cel puţin 75 de morţi în naufragiul unui vapor cu imigranţi

Cel puţin 75 de persoane au murit în naufragiul unui vapor cu 200 de imigranţi la bord, joi, în largul coastelor insulei australiene Christmas, în Oceanul Indian, a indicat poliţia australiană, citată de AFP şi AP.

‘Un mare număr’ din cele 200 de persoane care se aflau la bordul acestei ambarcaţiuni au murit, a declarat un responsabil al poliţiei statului Australia de Vest, Karl O’Callaghan, citat de agenţiile de presă. ‘Informaţiile iniţiale sugerează că circa 75 de persoane s-au înecat, însă insist asupra faptului că este vorba de informaţii neconfirmate’, a adăugat acesta.

‘Credem că erau 200 de persoane la bord. În prezent, 40 dintre aceştia sunt pe cocă, iar restul sunt în apă’, a mai precizat responsabilul.

‘Ştim din ce am aflat de la avioane (trimise la faţa locului pentru eforturile de salvare) că nu există 200 de veste de salvare la bord’, a afirmat O’Callaghan, adăugând că operaţiunile de salvare se vor continua în timpul nopţii.

Potrivit AP, Gagah Prakoso, un purtător de cuvânt al Agenţiei de căutare şi salvare a Indoneziei, a declarat că două nave de război indoneziene au fost trimise la locul accidentului. Prakoso a afirmat că la bordul ambarcaţiunii s-ar fi aflat 206 persoane, dar a adăugat că nu poate preciza ţara lor de origine sau de unde veneau. ‘Am trimis două nave de război dar date fiind valurile mari şi condiţiile atmosferice, nu sunt sigur că vor putea ajunge acolo astăzi’, a delcarat acesta.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat joi după-amiază la 120 de mile la nord de insula Christmas, un teritoriu australian situat în Oceanul Indian, la 2.600 km de coasta de nord-vest a Australiei şi la 300 de km de coasta indoneziană. Naufragiul a avut loc în apele indoneziene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.