Crin Antonescu: Decizia în cazul lui Adrian Năstase este una gravă; trebuie să o respectăm

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că decizia în cazul lui Adrian Năstase este una gravă care trebuie respectată.

„Este o decizie gravă, o decizie importantă. Eu o respect, trebuie să o respectăm cu toţii. Dar, cred că a trage concluzii hazardate ar putea să ne coste pe toţi”, a spus Antonescu într-o intervenţie la Antena 3.

Liderul liberalilor a susţinut că viaţa politică va fi mai săracă fără Adrian Năstase.

„Îmi pare rău pentru Adrian Năstase ca om, ca om politic. Adrian Năstase a fost un om politic foarte important în România acestor 20 de ani şi, deşi nu m-am numărat printre prietenii săi politici sau de altă natură, cred că am fi incorecţi să nu ne gândim şi la lucrurile bune pe care politicianul Adrian Năstase le-a făcut, pentru că a făcut astfel de lucruri. Viaţa politică românească, ne place, nu ne place, va fi mai săracă fără Adrian Năstase. Nu pot să comentez eu un verdict al unei instanţe. Dacă instanţa a spus că această decizie este irevocabilă şi definitivă nu avem decât să luăm act de această decizie şi Adrian Năstase şi noi trebuie să o respectăm”, a afirmat Antonescu, punctând că afirmaţiile potrivit cărora prin acest verdict justiţia este „eliberată complet de sub influenţă politică” sunt exagerate.

El a susţinut că justiţia din România mai are de aşteptat pentru a avea o imagine bună.

„În străinătate există oameni, cercuri de presă, cercuri politice care de ani buni ne spun limpede că dacă Năstase, şi asta este un fel de influenţă, va fi condamnat înseamnă că justiţia română este în regulă, dacă nu înseamnă că nu este bună. Poate că în Ucraina aceeaşi oameni ne spun invers, dacă doamna Timosenko va fi condamnată în Ucraina justiţia nu este este bună. Nici asta nu este normal.

Despre corupţia din România imaginea este veche, nu cred că apare acum odată cu condamnarea lui Adrian Năstase, iar imaginea despre justiţia din România cred că trebuie să mai aştepte ani buni, din păcate”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că, din punctul său de vedere, al omului politic, decizia în cazul lui Adrian Năstase nu va aduce prejudicii de imagine USL în perspectiva alegerilor parlamentare.

„Guvernarea va avea deficitul de imagine pe care va reuşi să şi-l procure prin propria sa prestaţie şi nu prin verdictul într-un proces sau altul, al dlui Adrian Năstase sau altcuiva”, a spus preşedintele PNL.

Antonescu a arătat că a vorbit cu Adrian Năstase la ultima reuniune a Parlamentului din 12 iunie, dar nu despre procesul în dosarul „Trofeul Calităţii”.

„În toţi aceşti ani nu am discutat despre acest proces decât cu un singur prilej, atunci când mi-a spus ceea ce a spus şi public în repetate rânduri şi avocaţii lui privind nemulţumirile în legătură cu nerespectarea anumitor proceduri cu comentariile politice care se regăsesc în rechizitoriu, dar nu am avut discuţii. Eu nu sunt jurist şi nu am intrat în detaliile acestui dosar ca discuţii”, a adăugat liderul PNL.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe fostul prim-ministru Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Decizia este definitivă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.