EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Doi inculpaţi în dosarul „Trofeul calităţii” – daţi în urmărire naţională

0

Doi inculpaţi în dosarul „Trofeul calităţii” au fost daţi în urmărire naţională de poliţie, ca urmare a faptului că nu au fost găsiţi la domiciliu de oamenii legii care trebuiau să execute mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, au declarat, joi, 21 iunie, surse din poliţie.

Conform acestora, cei doi inculpaţi daţi în urmărire sunt Mihai Cristian Vasile şi Diana Gasparovici.

În altă ordine de idei, aceleaşi surse au informat, cu privire la inculpaţi din acelaşi dosar, că IPJ Bacău a pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea referitor la Irina Paula Jianu şi că soţii Ioana şi Bogdan Popovici s-au prezentat în noaptea de miercuri spre joi în arestul Poliţiei Capitalei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe fostul prim-ministru Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Decizia este definitivă.

Completul de cinci judecători al ÎCCJ a schimbat încadrarea juridică pentru Adrian Năstase, admiţând, astfel, recursul acestuia la decizia instanţei inferioare şi, rejudecând, a decis condamnarea la doi ani de închisoare a fostului premier.

Instanţa supremă a mai decis, miercuri, reducerea pedepselor pentru ceilalţi inculpaţi din dosar, astfel: Irina Paula Jianu, Bogdan Popovici şi Mihai Cristian Vasile au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare, iar Diana Gasparovici şi Ioana Popovici au fost condamnate la câte cinci ani de închisoare cu executare.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.