Guvernul a decis suspendarea pe o perioadă de şase luni a executării silite a SRTV

Guvernul a adoptat miercuri, 20 iunie,  un proiect de hotărâre privind suspendarea temporară, pe o perioadă de şase luni, a executării silite a Societăţii Române de Televiziune, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

„Este vorba de un proiect de hotărâre privind suspendarea executării silite a creanţelor fiscale administrate de ANAF către Societatea Română de Televiziune. Hotărârea are un articol unic care prevede că se suspendă executarea silită a creanţelor. Se suspendă, nu se anulează. Pentru că executarea silită ar fi dus la imposibilitatea efectuării plăţilor pentru toate activităţile curente şi deci ar fi închis, practic, televiziunea naţională”, a explicat Zaharescu.

El a mai spus că desemnarea unui director general interimar al instituţiei este o premisă pentru redresarea situaţiei financiare.

„Deocamdată s-au deblocat fondurile pentru ca Televiziunea Română să poată funcţiona în condiţii bune. (…) Suspendarea se va face pe o perioadă de şase luni, interval în care se va desfăşura procesul de reorganizare al SRTV”, a arătat Andrei Zaharescu.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început pe 21 mai procedurile de executare silită împotriva Societăţii Române de Televiziune (SRTV) pentru datorii de 308 milioane lei, au declarat, reprezentanţi ai Ministerul Finanţelor Publice.

Obligaţiile neplătite ale SRTV se ridică la 308 milioane lei, din care 229 milioane lei datorii (principal) şi restul penalităţi.

Potrivit surselor menţionate, SRTV a mai avut conturile blocate în trecut pentru datorii către Fisc, iar executarea silită a început pentru că termenul acestor datorii se apropie de prescripţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.