EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Prof. dr. Ioan Lascăr: Operaţia lui Adrian Năstase a decurs normal, fără incidente

0

Operaţia la care a fost supus joi fostul premier Adrian Năstase a decurs normal, fără incidente, a declarat, prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Departamentului de chirurgie plastică a Spitalului Floreasca.

El a precizat că a fost aplicat protocolul care este utilizat în cazurile de plagă prin împuşcare, având în vedere că glonţul a intrat prin unul din muşchii importanţi ai gâtului şi a ricoşat într-unul din oasele umărului.

„Am deschis traiectul, distanţa dintre orificii fiind de opt centimetri, am îndepărtat ţesuturile distruse, cheagurile şi pulberile şi am instalat tubul de dren care va fi îndepărtat în zilele următoare, în funcţie de evoluţie. A fost o leziune care a permis temporizarea intervenţiei, pacientul fiind compensat şi adus într-o stare stabilă. A avut efectiv noroc. Proiectilul a trecut la milimetri de carotidă. A atins şi laringele, însă fără să afecteze coardele vocale„, a precizat prof. dr. Ioan Lascăr.

El a menţionat că fostul premier va rămâne internat „aproximativ două săptămâni, asta depinde de evoluţia pacientului”.

Fostul premier Adrian Năstase a fost operat joi dimineaţă, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Năstase a fost adus la Spitalul Floreasca, miercuri seară, după o tentativă de suicid. Anterior, poliţiştii se deplasaseră la domiciliul lui Adrian Năstase pentru a pune în aplicare mandatul de încarcerare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.