Fotbal – EURO 2012: O militantă Femen protestează în ţarcul unui porc

O militantă a mişcării ucrainene Femen, specializată în acţiunile ‘sâni goi’, şi-a făcut apariţia în ţarcul destinat unui porc menit să ‘prezică’ rezultatele de la meciurile Campionatului European de fotbal 2012, pentru a protesta împotriva ‘devastărilor’ făcute de fani.

Tânăra, îmbrăcată doar în jeanşi şi având o inscripţie cu litere mari pe piept, a intrat în ţarcul unui porc, instalat într-o zonă amenajată pentru fani în capitala Ucrainei, înainte de a fi forţată să iasă de către oamenii de ordine. ‘Femen este indignată de acest ghetou de alcool şi fotbal în centrul Kievului’, scrie organizaţia pe blogul său, acuzând autorităţile că au permis ca oraşul ‘să fie supus devastărilor organizate de şefii UEFA, această mafie a fotbalului, care transformă fanii în veritabili porci’.

Organizaţia, care revendică 300 de militante de la Kiev, este cunoscută pentru acţiunile sale de protest în Ucraina, denunţând în special prostituţia şi turismul sexual.

Porcul a fost ales de autorităţile din Kiev pentru a prezice rezultatele meciurilor de la Campionatul European 2012, după modelul caracatiţei Paul la CM 2010.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.