MFP a împrumutat joi 94,56 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat joi, 21 iunie, 94,56 milioane lei de la băncile comerciale, prin redeschiderea unei emisiune de obligaţiuni benchmark, plasată la licitaţie prin intermediul Băncii Naţionale a României.

Titlurile de stat au scadenţa în 27 ianuarie 2016, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 6,28%. Rata cuponului a fost de 5,75%.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 400 milioane lei, iar cererea totală din partea celor 12 bănci care au participat la licitaţie a fost de circa 717,560 milioane de lei.

La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 bănci – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a respins luni, în totalitate, ofertele de cumpărare depuse de băncile comerciale pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, cu scadenţa la 19 iunie 2013.

Emisiunea de de certificate de trezorerie cu discont a fost în valoare de 800 milioane lei, dar MFP a considerat că ofertele de cumpărare depuse erau la un nivel neacceptabil al randamentului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.