EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Speranţa de viaţă a bărbaţilor în UE, cu 6 ani mai mică decât a femeilor

0

Bărbaţii din Uniunea Europeană au o speranţă de viaţă în medie cu 6 ani mai mică decât femeile, se arată într-un comunicat de presă al Kol Medical Media.

Compania a lansat platforma ‘Iniţiativa pentru Sănătatea Bărbatului’, platformă ştiinţifică de comunicare şi educare, desfăşurată sub patronajul European Men’s Health Forum şi la care au aderat importante societăţi profesionale medicale din România.

‘La nivelul Uniunii Europene există diferenţe inacceptabile în privinţa speranţei de viaţă între bărbaţi şi femei. Dar şi între bărbaţii care trăiesc în anumite oraşe şi cei care trăiesc în alte zone. Mai mult, în cazul oraşului Glasgow, există o diferenţă uriaşă, de aproape 30 de ani, între speranţa de viaţă a bărbaţilor din vestul oraşului, faţă de cei din est’, a declarat profesorul Ian Banks, preşedinte al European Men’s Health Forum.

Iniţiativa pentru Sănătatea Bărbatului din România a fost anunţată la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Conferinţei pentru Sănătatea Bărbatului desfăşurată la Copenhaga, în timpul Săptămânii Europene pentru Sănătatea Bărbatului.

Primul studiu pan-european despre sănătatea bărbatului, publicat la sfârşitul anului trecut, arată o situaţie alarmantă în privinţa stării de sănătate a bărbaţilor din Uniunea Europeană. Astfel, potrivit cercetării, speranţa medie de viaţă în UE, pentru bărbaţi, este de 76,1 ani, faţă de 82,2, la femei.

Un număr de 700.000 de bărbaţi mor anual din cauza cancerului, 300.000 ca urmare a unui infarct şi 180.000 din cauza unui accident vascular cerebral.

630.000 de bărbaţi din grupa de vârstă activă (15-64 de ani) mor anual în UE, comparativ cu numai 300.000 de femei. Bărbaţii se îmbolnăvesc mai repede de cancer decât femeile şi mor mai devreme din cauza acestei boli.

În 23 dintre ţările UE, rata deceselor prin boli cronice de ficat, ca urmare a consumului de alcool, la bărbaţi, este dublă faţă de femei.

‘Datele statistice pentru sănătatea bărbaţilor români sunt la fel de îngrijorătoare. Bărbaţii români se îmbolnăvesc şi mor mai repede şi mai des decât femeile. Este momentul pentru o acţiune! De aceea, sub patronajul European Men’s Health Forum, în parteneriat cu principalele societăţi ştiinţifice medicale din România şi cu suportul industriei farmaceutice, am lansat Iniţiativa pentru Sănătatea Bărbatului.

Sloganul nostru este „Ai grijă de sănătatea ta, aşa cum ai grijă de maşina ta!”. Dorim astfel să-i sensibilizăm pe bărbaţi în privinţa stării lor de sănătate, apelând la pasiunea pe care fiecare dintre ei o simte pentru propria maşină. Bărbaţii trebuie încurajaţi să discute mai repede, mai frecvent şi cu mai mult curaj despre problemele de sănătate, atât cu partenera, cât şi cu medicul’, a declarat dr. Marius Geantă, director general KOL Medical Media.

Publicaţiile editate de Kol Medical Media – revista Hipocrate, revista 4P (pentru pacienţi) şi Ghidul medicului de familie – tipăresc în luna iunie ediţii speciale consacrate sănătăţii bărbatului.

În plus, în această săptămână, reprezentanţii Iniţiativei pentru Sănătatea Bărbatului vor desfăşura acţiuni în Bucureşti, distribuind materiale informative în locurile frecventate de bărbaţi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.