EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Victor Ponta: Şi eu şi preşedintele ţării am fost ţinuţi la curent cu situaţia din Zambaccian

0

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, joi, 21 iunie, că preşedintele Traian Băsescu a fost informat de ministrul de Interne, Ioan Rus, despre derularea evenimentelor de miercuri seara în cazul fostului premier Adrian Năstase.

„Pot să vă confirm că şi eu, ca prim-ministru, şi preşedintele ţării am fost ţinuţi la curent tot timpul cu ceea ce se întâmplă, de către ministrul de Interne. Da, era normal să fim amândoi informaţi. A fost informat (Traian Băsescu – n.r.) de către ministrul de Interne cu acordul meu, bineînţeles.

Am spus ‘spuneţi-i şi preşedintelui ceea ce se întâmplă’. Dincolo de lucrurile care ne despart, dar totuşi nu era un eveniment obişnuit şi eu le cer miniştrilor mei atunci când sunt lucruri într-adevăr importante că trebuie să îl informeze şi pe preşedinte. Excludeţi în acest moment că este vorba despre Traian Băsescu şi Victor Ponta. Gândiţi-vă la cei doi oameni care conduc. Dl. Rus m-a întrebat şi i-am cerut să îl informeze şi pe preşedinte de ceea ce se întâmplă”, a declarat Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Şeful Executivului a confirmat, de asemenea, informaţiile apărute cu privire la dialogul telefonic între ministrul de Interne şi Adrian Năstase şi firul evenimentelor petrecute la locuinţa din Zambaccian a fostului prim-ministru.

„Vreau să vă confirm sută la sută cele declarate de ministrul Rus referitor la ce s-a întâmplat azi-noapte în casa din Zambaccian, vă confirm că acel poliţist chiar i-a salvat viaţa lui Adrian Năstase, care chiar a încercat să se sinucidă. Şi că faptul că medicii erau acolo a fost, dacă vreţi, un moment de gândire înţeleaptă – până la urmă s-a speriat Ioan Rus, după ce a vorbit cu Adrian Năstase – şi salvarea se afla acolo din acel motiv. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu erau medicii acolo. Am vrut să vă confirm că am fost informat şi ştiu această desfăşurare a evenimentelor”, a spus premierul Victor Ponta.

El a precizat că înainte ca ministrul de Interne să îl sune pe Adrian Năstase, au avut o convorbire telefonică.

„Mai mult decât atât, înainte să vorbească cu Adrian Năstase, (Ioan Rus – n.r.) m-a sunat şi ne-am sfătuit, vă rog să mă credeţi că nu e o situaţie obişnuită sau normală, am vorbit amândoi ce să facem, cum să facem. Eu cred că, până la urmă, deciziile pe care le-a luat ministrul de Interne au salvat viaţa unui om. Nu discutăm cum îl cheamă pe acel om. (…) Ambulanţa a ajuns odată cu poliţiştii. Vă pot garanta acest lucru pentru că Ioan Rus mi-a povestit ce a vorbit cu Adrian Năstase la telefon şi mi-a zis ‘cred că e în stare să facă o nebunie, o prostie, eu zic să trimit şi ambulanţa împreună cu poliţia'”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a reiterat că nu a discutat, miercuri seară, cu Adrian Năstase, dar a precizat că cei doi poliţişti care au ajuns la casa din Zambaccian au fost informaţi că fostul prim-ministru se afla într-o stare depresivă. „Da, din acest motiv acel poliţist nu l-a lăsat singur pe Adrian Năstase”, a mai spus Victor Ponta.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.