„Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!”

0

– Acţiune de măsurare gratuită a tensiunii arteriale la Iaşi – Piaţa Unirii, 23-24 iunie

Ieşenii sunt aşteptaţi să îşi măsoare gratuit tensiunea arterială şi să primească sfaturi utile despre hipertensiune, în corturile special amenajate din Piaţa Unirii, pe 23 şi 24 iunie. Acţiunea face parte din cadrul Campaniei Naţionale „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială”, iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune.

Hipertensiunea reprezintă o problemă de sănătate publică în România, ce afectează 40% din populaţia adultă a României. Mai mult decât atât, statisticile arată că doar jumătate ştiu acest lucru. Campania “Viteza ucide…nu numai în trafic.

Controlează-ţi tensiunea arterială” are ca scop informarea și educarea publicului cu privire la prevenția, diagnosticarea și controlul tensiunii arteriale. Obiectivele principale sunt creşterea numărului de persoane care îşi verifică tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi creşterea numărului persoanelor cu hipertensiune arterială care urmează corect tratamentul prescris.

„Campania urmăreşte desfăşurarea unor acţiuni de măsurare a tensiunii arteriale în principalele oraşe ale ţării. După două ediţii de succes în Bucureşti, a venit şi rândul Iaşiului să găzduiască această acţiune. Campania este dedicată informării şi educării publicului larg cu privire la controlul hipertensiunii şi sper că ieşenii vor fi receptivi la această acţiune” a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, Preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

Acţiunea de măsurare a tensiunii arteriale de la Iaşi se desfăşoară cu prilejul Primei Conferinţe Internaţionale a Societăţii Române de Hipertensiune, care va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi, în perioada 21-23 iunie.

Prima acţiune de măsurare gratuită a tensiunii arteriale iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune a debutat în Senatul României, în data de 14 mai, în rândul factorilor decidenţi, pentru a marca problematica hipertensiunii arteriale în România.

A doua acţiune a avut loc în data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale. În corturile special amenajate din curtea Spitalului Colţea, aproximativ 600 de bucureşteni au beneficiat de măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, precum şi de sfaturile medicilor specialişti prezenţi.

Foto: bestfithealth.com

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.