EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Guvern: Solicitarea preşedintelui în cazul Puiu Haşotti – un abuz

0

Solicitarea înaintată de preşedintele Traian Băsescu Guvernului, ca precondiţie pentru învestirea în funcţia de ministru al Culturii a lui Puiu Haşotti, reprezintă un abuz căruia nu i se va da curs, se arată într-un comunicat al Executivului remis vineri, 22 iunie.

Potrivit sursei citate, Guvernul a luat act de poziţia Administraţiei Prezidenţiale privind prerogativele constituţionale care ar da dreptul preşedintelui să facă o solicitare precum cea înaintată în cazul lui Puiu Haşotti.

„Solicitarea făcută de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu reprezintă o verificare a modului în care domnul Haşotti corespunde funcţiei pentru care este propus, ci o acţiune menită a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o formă de împiedicare a bunei funcţionari a Guvernului. Domnul senator Puiu Haşotti a redactat o declaraţie pe proprie răspundere în sensul solicitării preşedintelui, dar aceasta nu va fi înaintată Administraţiei Prezidenţiale, pentru că solicitarea a fost făcută fără temei legal”, se mai spune în comunicatul citat.

Guvernul arată că preşedintele poate verifica ceea ce doreşte legat de compatibilitatea lui Puiu Haşotti cu funcţia de ministru, cu structurile pe care le controlează, fără a iniţia acţiuni preliminare, de tipul acestei solicitări, „cu rol vădit de sabotaj”.

„Totodată, pe această cale, Guvernul României solicită preşedintelui să pună capăt campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al României”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a susţinut vineri că interpretarea Uniunii Social Liberale că şeful statului condiţionează învestirea lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional este „rău-voitoare” şi a precizat că Traian Băsescu are dreptul de a verifica dacă un candidat propus pentru funcţia de ministru corespunde acestei demnităţi, conform unei decizii din 2007 a Curţii Constituţionale a României (CCR).

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.