EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Investiţie de 60 de milioane de dolari pentru producerea celor mai lungi ţevi din lume, la Zalău

0

Ţevi pentru cazane cu o lungime de 26 de metri, cele mai lungi din lume, sunt produse la Zalău în cadrul unei noi linii de producţie în care compania Tenaris a investit 60 de milioane de euro şi care a fost inaugurată joi, 21 iunie, în prezenţa reprezentanţilor companiei producătoare de ţevi fără sudură şi a autorităţilor locale.

Gabriel Podskubka, area managerul Tenaris pentru Europa de Est şi preşedintele Consiliului de administraţie al Silcotub, a subliniat, la festivitatea de inaugurare a noii linii de producţie, importanţa investiţiei, care este cea mai mare din istoria fabricii din Zalău a companiei, dar şi faptul că „Silcotub şi România au un rol foarte important în peisajul global al Tenaris”.

„Astăzi, suntem prezenţi aici pentru a sărbători, această investiţie foarte mare, a liniei de ţevi cazane, de 60 de milioane de dolari, cea mai mare investiţie din istoria Silcotubului, dar este mai mult decât atât, mai mult decât o investiţie şi aş vrea să subliniez mai multe lucruri.

Mai întâi, consider că această investiţie este dovada faptului că Tenaris are încredere în România. Această investiţie este dovada faptului că Silcotub şi România au un rol foarte important în peisajul global al Tenaris. Este rezultatul maturităţii noastre şi reflectă încrederea pe care organizaţia din Zalău o are în noi. În al doilea rând, consider că această investiţie arată munca în echipă şi hotărârea de a duce la bun sfârşit un proiect de asemenea mangnitudine, într-un singur an, ceea ce este o provocare enormă”, a declarat joi Gabriel Podskubka.

Aşa cum a precizat Gregoire Flipo, director comercial Tenaris Process and Power Plant, la Zalău se produc deja ţevi pentru cazane industriale cu o lungime de 26 de metri, cele mai lungi din lume, noua linie încorporând echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie ce asigură o capacitate de producţie de 75.000 de tone pe an.

Pe de altă parte, Gabriel Podskubka a precizat că o altă investiţie, de circa 50 de milioane de euro, va fi demarată în lunile care urmează.

„Vorbind despre viitor, această investiţie nu este singura. Vom continua să investim şi să ne dezvoltăm cu aceeaşi pasiune. De fapt, suntem, pe punctul de face o altă investiţie, de 50 de milioane de dolari, pentru o nouă unitate de filetare, pe care o vom începe în următoarele luni şi să sperăm că va fi terminată până la sfârşitul anului 2012”, a adăugat managerul Tenaris.

Silcotub, parte a grupului Tenaris, este cel mai important producător român de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi gazelor naturale, industria chimică şi petrochimică, industria energetică.

Unităţile sale de producţie sunt situate în România, la Zalău – fabricarea ţevilor fără sudură şi la Călăraşi – oţelărie, în acest an fiind achiziţionată şi o fabrică de prăjini de pompare din Câmpina.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.