Cea mai rară creatură din lume a murit în Insulele Galapagos

Broasca ţestoasă cunoscută sub porecla Singuraticul George (Lonesome George), considerată ultima reprezentantă a subspeciei Chelonoidis nigra abingdoni, localizată pe insula Pinta din Galapagos şi considerată cea mai rară creatură vie din lume, a murit la aproape o sută de ani, în arhipelagul din Pacific, administrat de Ecuador, transmite luni agenţia de presă AP.

Oamenii de ştiinţă l-au descoperit pe Singuraticul George în decembrie 1972 în iunsula Pinto din Galapagos, numinid-o în onoarea actorului american George Gobel. Ulterior, broasca, unica reprezentantă a subspeciei amintite, a fost transferată la staţia de cercetare Charles Darwin din arhipelag.

În decurs de zeci de ani, oamenii de ştiinţă au încercat să obţină pui în urma uniunii dintre Singuraticul George şi broaşte ţestoase din alte subspecii din Galapagos, dar fără rezultat.

La momentul decesului, broasca ţestoasă cântărea 88 de kilograme, iar lungimea sa se apropia de 180 de centimetri. Singuraticul George, după cum susţin oamenii de ştiinţă, nici nu era atât de bătrân, deoarece reprezentanţii acestei subspecii, spun ei, îşi pot păstra capacitatea de reproducere până la vârsta de 200 de ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.