Cele mai murdare lucruri dintr-o cameră de hotel

– Vrei să stai departe de microbi în timpul următoarei perioade de cazare la hotel? Atunci nu porni televizorul sau lumina – noile cercetări arată că telecomenzile de la TV şi întrerupătoarele de lumină sunt printre cele mai contaminate lucruri dintr-o cameră de hotel, relatează Livescience.com

 

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au prelevat mostre de bacterii din mai multe elemente din camerele de hotel în 3 regiuni din Statele Unite. Dacă se aştepta ca toaleta şi chiuveta să aibă cele mai ridicate niveluri de bacterii, cercetătorii au mai descoperit în mod surprinzător şi alte elemente cu grad ridicat de contaminare, cum ar fi telecomanda şi întrerupătorul de lângă lampă.

Camerele de hotel nu trebuie să fie curate ca lacrima, spune cercetătorul Jay Neal, microbiolog la Universitatea din Houston, dar este în mod clar loc penntru îmbunătăţirea curăţeniei.

Cantitatea de bacterii dintr-o telecomandă poate să nu însemne că „este mai murdară ca acasă, dar există factori specifici identificaţi în camera de hotel”, spune Neal care a revizuit studiul realizat prima dată de către studenta Katie Kirsh.

Cameristele petrec în medie 30 de minute pentru curăţarea fiecărei camere. Dacă cercetătorii ar putea indica cele mai contaminat părţi ale camerei, procesul de curăţare ar putea fi mai eficient.

Cele mai ridicate niveluri de contaminare au fost găsite în căruciorul de transport al menajerei, mopul şi buretele. Aceasta reprezintă o problemă, deoarece bacteriile sunt transportate din cameră în cameră, potrivit cercetătorilor.

Cele mai scăzute niveluri ale bacteriilor au fost găsite pe tăblia patului, draperii şi pe mânerul de la uşa băii.

Cercetătorii au făcut teste pentru bacterii în general şi un test separat pentru bacteria colifom, care a fost găsită în fecale şi este mai probabil să cauzeze îmbolnăvire.

Ambele teste au arătat că nivelurile de bacterie din camerele de hotel sunt de 2 până la 10 ori mai mari decât nivelurile acceptate în spital.

Prezenţa bacateriei nu garantează că oamenii se vor îmbolnăvi, dar face mai probabilă îmbolnăvirea.

Studiul a fost limitat la 9 camere de hotel din 3 state: Texas, Indiana şi Carolina de Nord şi a fost prezentat pe 17 iunie 2012 la conferinţa cercetătorilor în microbiologie din San Francisco.

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.