Dalai Lama vizitează Emilia Romagna lovită de cutremur şi donează 100.000 de dolari pentru reconstrucţie

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, efectuează o vizită în Emilia Romagna, regiunea din nordul Italiei lovită de seismele de acum o lună, care au provocat 27 de victime şi numeroase daune materiale, şi anunţă donarea sumei de 100.000 de dolari pentru reconstrucţie şi pentru cele 15.000 de persoane care şi-au pierdut locuinţele, informează ediţia online a cotidianului La Repubblica.

În vizită scurtă, dar semnificativă, a liderului spiritual tibetan la Mirandola, acesta a fost însoţit de primarul localităţii şi de preşedintele regiunii Emilia Romagna, Vasco Errani. Dalai Lama a oficiat o rugăciune specială pentru victimele cutremurului de acum o lună, care a avut sute de replici în ultimele săptămâni.

„Trebuie să fiţi curajoşi şi hotărâţi, acest lucru vă va ajuta să vă reconstruiţi casele şi să priviţi viitorul cu încredere”, a spus Dalai Lama, care a adăugat: „Văzând această distrugere, am simţit o mare părere de rău. Doresc să conving persoanele să se gândească la viitor”.

Dalai Lama, care donase deja 50.000 de dolari pentru Crucea Roşie Italiană, departamentul din Emilia Romagna, în momentul sosirii sale la Mirandola, a anunţat că va dărui alţi 50.000 de dolari pentru victimele cutremurului şi pentru reconstruirea clădirilor distruse.

Papa Benedict al XVI-lea va vizita de asemenea Emilia Romagna, pe data de 26 iunie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.