Dosarul „Mătuşa Tamara”, amânat pentru 3 septembrie

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat luni judecarea dosarului „Mătuşa Tamara” pentru 3 septembrie, când urmează să fie audiaţi fostul premier Adrian Năstase, consilierul acestuia Ristea Priboi şi fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor Ioan Melinescu.

Apărătorii lui Adrian Năstase au cerut judecătorilor amânarea dosarului având în vedere „întâmplările de notorietate publică”, susţinând că clientul lor dorea să dea o declaraţie amplă în faţa magistraţilor.

Avocatul Ioan Cazacu a cerut un termen pentru a fi audiaţi toţi inculpaţii în aceeaşi şedinţă de judecată.

„Înalta Curte apreciază că este o imposibilitate obiectivă de prezentare a lui Adrian Năstase la proces. Acordăm termen pentru data de 3 septembrie, ora 9, cu citarea lui Adrian Năstase la domiciliul său, pentru că nu sunt îndeplinite dispoziţiile legale pentru constatarea punerii în executare a mandatului”, a spus preşedintele Completului de 5 judecători.

ÎCCJ a decis, pe 15 decembrie 2011, achitarea lui Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara”, în care a fost trimis în judecată alături de Ioan Melinescu, fost preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Ristea Priboi, consilier al fostului premier, fost deputat în perioada 2000-2004.

ÎCCJ a mai decis şi achitarea inculpaţilor Ioan Melinescu şi Ristea Priboi pentru acuzaţiile pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată.

Decizia a fost atacată cu recurs de procurorii anticorupţie la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.