Fotbal – EURO 2012: Eliminarea Franţei este „logică”, în opinia presei din Hexagon

Paginile electronice ale ziarelor franceze au acordat spaţii largi înfrângerii selecţionatei naţionale de fotbal în partida cu Spania (0-2), din sferturile de finală ale EURO 2012, considerând că eliminarea elevilor lui Laurent Blanc din competiţie este „logică”, după modul în care a decurs jocul de la Doneţk (Ucraina).

„Un final logic pentru Les Bleus”, titrează lequipe.fr, care adaugă că Franţa a fost învinsă de o echipă a Spaniei mult mai solidă, care a controlat meciul.

„A fost scris”, precizează la rândul său francefootball.fr, adăugând că „Franţa s-a înclinat în mod logic în faţa Spaniei”, după modul defensiv în care Blanc a alcătuit unsprezecele de start. Publicaţia descrie parcursul francezilor la acest EURO drept „amar, dezamăgitor şi, mai ales, extrem de frustrant. Echipa Franţei a avut drept obiectiv la această competiţie atingerea sferturilor de finală, iar la sfârşit a fost mulţumită”.

Pentru lemonde.fr, „Les Bleus părăsesc EURO cu capul plecat”. Site-ul ziarului generalist francez a indicat că „în caz de victorie, ar fi fost numiţi genii. După înfrângere, putem regreta componenţa defensivă născocită de Laurent Blanc”.

Spania a învins cu 2-0 Franţa sâmbătă seara, pe Donbas Arena, graţie dublei mijlocaşului Xabi Alonso (min.19 şi 90 pen.), jucătorul lui Real Madrid sărbătorind cu această ocazie cea de-a 100-a selecţie în echipa naţională.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.