EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Lovitură de teatru la Atena: demisie la nivel înalt

0

Grecia este confuză după ce premierul Antonis Samaras, cât şi noul ministru de finanţe Vassilis Rapanos, şi-au înaintat demisiile pe motive medicale.

Samaras, în vârstă de 61 de ani a părăsit pe 15 iunie spitalul după ce a suportat o delicată intervenţie de dezlipire de retină.

Deşi toate forţele politice s-au reunit în jurul acestuia, medicii au exclus orice posibilitate ca acesta să participe la summit-ul de la Bruxelles din 28-29 iunie.

Şeful conservatorilor greci a primit din partea preşedintelui american Barack Obama un telefon de susţinere şi urări de sănătate.

Vestea demisiei premierului a căzut la câteva minute după ce noul ministru de finanţe, Vassilis Rapanos, a renunţat la rândul său la funcţia deţinută şi şi-a anunţat demisia invocând, la rândul său, probleme de sănătate. Spitalizat de urgenţă săptămâna trecută, Rapanos suferă de o maladie cronică, degradarea sănătăţii acestui împiedicându-l să-şi exercite funcţia. (D.D.)

 

Erată:

Confuzia creata de demisia ministrului de finanţe coroborată cu ieşirea din spital a premierului grec după o delicată intervenţie chirurgicală care face imposibilă participarea sa la summit-ul de la Bruxelles a făcut ca primele informaţii preluate de agenţiile de ştiri să semnaleze demisia ambilor demnitari.

Conform însă ultimelor informaţii, singurul demnitar care şi-a înaintat demisia pe motive de sănătate este ministrul de finanţe, Vanilie Rapanos, spitalizat imediat după nominalizarea sa în această funcţie.

În aceste condiţii, delegaţia elenă nu va mai fi condusă de premierul Antonis Samaras care ar fi trebuit să negocieze cu liderii europeni condiţiile memorandumului încheiat cu troika şi cu creditorii Greciei. Se pare că delegaţia greacă va fi condusă de preşedintele Karolos Papoulias după ce, în primă instanţă, era vehiculat numele ministrului de externe Dimitris Avramopoulos.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.