Maramureş: Virgil Prună (USL), reales primar în comuna Mireşul Mare

În urma turului doi de scrutin din comuna Mireşul Mare, Virgil Prună, (USL) a fost reales primar al acestei localităţi. Alături de acesta a mai candidat Ioan Mătieş din partea PDL.

Preşedintele BEJ Maramureş, judecător Virginia Pop, a declarat că au fost centralizate rezultatele alegerilor celui de-al doilea tur de scrutin pentru funcţia de primar al comunei Mireşu Mare, unde au rămas în cursa electorală, după alegerile locale data de 10 iunie, candidaţii Ioan Mătieş (PDL) şi Virgil Prună (USL).

Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 2.582. Numărul total al voturilor nule a fost de 23. Urna specială a fost utilizată pentru a oferi posibilitatea a 69 de alegători cu drept de vot să îşi exprime opţiunile electorale.

Cei doi candidaţi la funcţia de primar au obţinut următoarele voturi valabil exprimate: Ioan Mătieş – 1.239 voturi şi Virgil Prună – 1.343 voturi.

Diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost de 104 voturi în favoarea lui Virgil Prună, care a fost declarat ales pentru atribuirea mandatului de primar, conform art. 97, alin (2) si alin (3) din Legea nr. 67/2005 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Preşedintele BEJ Maramureş, judecător Virginia Pop, a mai precizat că, în zilele următoare, judecătorul Andrei Rus, locţiitor BEJ se va deplasa la Bucureşti pentru validarea rezultatului alegerilor din comuna Mireşu Mare de către Biroul Electoral Central.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.