EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Mariana Câmpeanu: Problemele economice ale României trebuie să fie rezolvate doar de către Guvern

0

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat luni, 25 iunie, la un simpozion de specialitate, că rezolvarea problemelor economice ale României este atributul exclusiv al guvernului ţării.

„În orice ţară, problemele economice ale acelei ţări trebuie să fie rezolvate de guvern şi numai de către guvern. A merge şi a negocia un acord, o altă persoană decât cea care trebuie să-l pună în aplicare, va duce, la un moment dat, la probleme foarte greu de rezolvat”, a afirmat ministrul muncii.

Acesta a subliniat că România se află într-un moment în care trebuie să ia hotărâri importante şi de aceea orice alte preocupări şi subiecte colaterale trebuie lăsate deoparte.

„Este cazul să ne aplecăm asupra problemelor reale ale României, să încercăm să le rezolvăm împreună adoptând cele mai bune strategii economice şi sociale în acelaşi timp”, a spus Mariana Câmpeanu. În continuare aceasta a arătat că „dacă vom continua să ne ocupăm numai de problemele colaterale adevărului care stă în faţa României şi anume, situaţia economică, atunci rezultatele vor fi pe măsură”.

În legătură cu problemele „colaterale adevărului” ministrul muncii a amintit „Cine a primit o diplomă în nu ştiu ce fel, cine a plagiat şi cine a făcut nu ştiu ce remarcă la televizor”.

Mariana Câmpeanu a făcut în încheiere un apel ca „toată lumea să înţeleagă că România se află într-un impas, într-un moment în care trebuie să ia hotărâri foarte importante”, iar societatea civilă şi mai ales intelectualitatea să-şi facă mai simţită prezenţa şi „să încerce să forţeze clasa politică să lase deoparte orice altă luptă şi să se ocupe de problemele reale ale României”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.