Mihai Răzvan Ungureanu: Preşedintele ţării este cel care are întreaga capacitate de a reprezenta România la CE

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat sâmbătă, 23 iunie, cu prilejul Congresului de constituire al Partidului Noua Republică că neînţelegerile dintre premier şi preşedinte privind reprezentarea României la Consiliul European sunt „complet inutile şi în mod clar neproductive” pentru imaginea României şi că preşedintele ar trebui să reprezinte România la CE.

Mihai Răzvan Ungureanu consideră că în acest caz are de suferit credibilitatea României şi că în opinia sa şi după cum „spune” Constituţia preşedintele Traian Băsescu este cel care are „întreaga capacitatea de a reprezenta România’.

„În opinia mea şi după cum spune Constituţia preşedintele ţării este cel care are întreaga capacitatea de a reprezenta România la Consiliul European. Are de suferit credibilitatea externă a Românie. Au mai exista asemenea situaţii în Europa. Ele se rezolvă într-un fel sau altul. Este clar că România are de pierdut din această dispută’
, a spus fostul prim-ministru.

Referindu-se la acuzaţiile de plagiat asupra premierului Victor Ponta, Ungureanu a afirmat că orice suspiciune de plagiat trebuie adusă în faţa unei comisii de specialitate. „Există asemenea comisii şi la Universitatea din Bucureşti şi la MECTS. Asemenea acuzaţii sunt grave şi trebuiesc tratate cu toată răspunderea. Suspiciunea în sine are nevoie de probe care să o fondeze.”, a spus Ungureanu.

Întrebat dacă susţine cererea europarlamentarului Monica Macovei privind demisia lui Ponta fostul premier a răspuns: „Dacă în Germania ministrul Apărării a demisionat după ce a fost evidenţiat plagiatul, dacă în Ungaria un preşedinte de ţară şi-a dat demisia în momentul care plagiatul a fost dovedit ce răspuns aveţi dumneavoastră?”.

În ceea ce priveşte alegerile din toamnă MIhai Răzvan Ungureanu a afirmat că nu se va găsi pe listele unui partid ci pe cele ale platformei de centru-drepta pe care o construieşte.

„În această toamnă sper să mă regăsesc alături de candidaţii platformei politice pe care o construim nu pe listele unui partid pe listele acestei noi forţe politice de dreapta. Va fi o alianţă electorală în care să intre şi PDL”, a afirmat Ungureanu.

Întrebat despre Adrian Năstase, fostul premier a declarat că nu comentează asemenea lucruri şi o asemenea tragedie. „Nu comentez asemenea lucruri. O tragedie nu merită comentată niciodată”, a spus Ungureanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.