Prof. dr. Ioan Lascăr: O comisie multidisciplinară va evalua luni starea de sănătate a lui Adrian Năstase

O comisie medicală multidisciplinară se va întruni luni pentru a evalua starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase, în urma intervenţiei chirurgicale la care a fost supus acum câteva zile, a declarat, prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Departamentului de chirurgie plastică şi reparatorie al Spitalului Floreasca.

„Comisia va face o evaluare pentru că, pe lângă problema chirurgicală, pacientul are şi multe probleme nechirurgicale, care sunt destul de complexe”, a precizat, duminică, prof. dr. Ioan Lascăr, cel care l-a şi operat pe fostul prim-ministru.

În ceea ce priveşte un eventual transfer al pacientului într-o unitate din sistemul penitenciar, prof. dr. Ioan Lascăr a subliniat că, din punct de vedere al deontologiei medicale, responsabilitatea revine medicului care l-a operat.

El a explicat că a fost o plagă cu distrugere tisulară, au fost pulberi şi există riscul de a dezvolta infecţii, adăugând că trebuie luată în calcul siguranţa pacientului.

Fostul premier Adrian Năstase a fost operat joi dimineaţă, la Spitalul Floreasca din Capitală, după o tentativă de suicid. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.