EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Suceava: Meningita acută virală din judeţ cauzată de un enterovirus

0

Focarul de meningită acută virală care evoluează în judeţul Suceava a ajuns la 79 de cazuri, un număr de 76 de unităţi de învăţământ fiind afectate, a declarat presei, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.

 Din numărul total al bolnavilor, 41 au fost deja externaţi. Vârsta pacienţilor variază între cinci luni şi 44 de ani.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, rezultatul analizei probelor recoltate de la pacienţi, transmis de Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi Institutul Cantacuzino, a confirmat faptul că este vorba despre o infecţie cu enterovirus, respectiv virusul Coxsackie. Perioada de dezvoltare (incubaţie) de la infecţie la simptome este scurtă, respectiv de trei-şase zile. Boala este foarte contagioasă şi se transmite adesea de la un copil la altul şi apoi de la copii la adulţi.

În aceste condiţii este deosebit de importantă, mai ales în sezonul de vară, respectarea igienei: spălatul pe mâini cu apă şi săpun înainte de fiecare masă, spălarea fructelor şi legumelor sub un jet puternic de apă, păstrarea în condiţii corespunzătoare a alimentelor uşor alterabile.

„Având în vedere că a început vacanţa şi nu mai există pericolul răspândirii virusului în şcoli şi grădiniţe, facem un apel către părinţi să supravegheze copiii pentru respectarea regulilor minime de igienă. În liceele în care se desfăşoară examenul de bacalaureat s-au luat măsuri speciale de prevenţie”, a spus Sinescu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.