Verifică online dacă ţi-a expirat ROVINIETA

– CNADNR tocmai a lansat un serviciu online, disponibil pe pagina de internet a companiei (http://www.cnadnr.ro), prin care şoferii îşi pot verifica online rovinieta.

Pentru a vă verifica rovinieta, aveţi nevoie să introduceţi numărul de înmatriculare al maşinii şi numărul şasiului. Serviciul CNADNR vă comunică dacă rovinieta pe care o aveţi mai este valabilă şi dacă da, care este data la care aceasta expiră.

Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt usturătoare. De exemplu, pentru autoturisme amenda este de 250 de lei, plus 28 de euro – aşa-numitul “tarif de despăgubire” pentru CNADNR. Din aceste încasări, 10 la sută intră la bugetul statului, iar 90 la sută revin CNADNR ca „venituri extrabugetare”.

Există cazuri în care acelaşi şofer, cu aceeaşi maşină, a fost amendat de zeci de ori, fără să ştie.

De departe, locul în care s-au înregistrat cele mai multe autovehicule circulând fără roviniete este Km 48+800, pe DN 1, în apropierea localităţii Româneşti, din judeţul Prahova. În doar 5 luni, camera video montată aici de CNADNR a surprins peste 100.000 de şoferi fără roviniete.

Românii care au fost amendaţi pentru lipsa rovignetei şi ulterior obligaţi să achite şi contravaloarea acesteia pentru un an întreg au acum posibilitatea să se adreseze instanţei pentru a-şi recupera banii. Aceasta, deoarece, la sfârşitul săptămânii trecute, Avocatul Poporului a decis că această măsură este un abuz din partea statului, scrie Capital.ro.

UPDATE: Între timp, probabil din cauza numarului foarte mare de accesari, site-ul http://www.cnadnr.ro nu mai este funcţional.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.