EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Adrian Năstase este aşteptat miercuri la INML pentru examinare

0

Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” a solicitat printr-o adresă managerului Spitalului Clinic de Urgenţa Floreasca, luarea măsurilor necesare pentru prezentarea lui Adrian Năstase la institut, miercuri, începând cu ora 9,00, cu toate documentele medicale relevante, când se întruneşte comisia medico-legală pentru amânarea întreruperii executării pedepselor privative de libertate din motive medicale.

Managerul instituţiei, prof. dr. Dan Dermengiu, a spus că s-a solicitat de asemenea ca în situaţia în care starea pacientului nu permite transportul acestuia la sediul INML să fie informaţi, în această situaţie urmând să fie examinat în secţia în care se află internat.

Referitor la întrebările din adresa DGPMB – Serviciul de Investigaţii Criminale privind posibilitatea de a fi tratat în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), reprezentanţii INML spun că răspunsul poate fi dat numai prin concluziile Comisiei întrunite la INML din care face parte obligatoriu un reprezentant al ANP şi doar cu examinarea nemijlocită a persoanei.

În ceea ce priveşte transportul pacientului în siguranţă, reprezentanţii INML au răspuns că evaluarea stării de sănătate a pacienţilor în vederea transportului revine în sarcina medicului curant care îngrijeşte pacientul în cauză, singurul în măsură să decidă în raport cu ocrotirea stării de sănătate a pacientului sau dacă se impune şi se poate realiza un transport al pacientului.

Potrivit reglementărilor în vigoare, ‘medicul responsabil din spitalul care transferă pacientul evaluează starea acestuia, necesitatea transferului, momentul transferului, modalitatea transportului, nivelul asistenţei medicale pe durata transferului (competenţele echipajului şi dotarea necesară) şi destinaţia transferului, având ca scop final asigurarea îngrijirilor medicale optime pacientului transferat, fără întârziere nejustificată.

În situaţia în care spitalul la care se solicită transferul pacientului refuză să accepte, din lipsa locurilor, acestuia îi revine obligaţia de a găsi un loc într-un spital care deţine competenţe şi condiţii de investigaţii şi tratament cel puţin egale cu nivelul propriu’, precizează reprezentanţii INML.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.