Box: Lucian Bute – Trebuie să revin unde am fost

Boxerul Lucian Bute a declarat marţi, înaintea plecării în Canada, că îşi doreşte revanşa cu britanicul Carl Froch şi să redevină campion mondial la categoria supermijlocie.

”Mi-am revenit imediat după ce m-am întors în România. Am intrat în vacanţă, la Galaţi, alături de familie. Am petrecut mai mult timp cu familia şi cu cei dragi la Pechea. Mă simt bine, rănile s-au vindecat. Sunt foarte bine şi din punct de vedere psihologic. Abia aştept să ajung la Montreal, unde voi avea o întâlnire cu cei de la InterBox şi vom vedea ce decizie se va lua. Trebuie să analizăm să vedem ce oportunităţi există. Sunt convins că s-a negociat cu promotorul lui Carl Froch, cât şi cu alţi promotori, iar zilele următoare vom lua o decizie”, a declarat Lucian Bute pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”.

”Din câte ştiu eu, avem o clauză foarte clară în contract, pentru o revanşă cu Froch. Rămâne să vedem ce au discutat şi cei de la InterBox cu reprezentanţii lui Froch. Există posibilitatea să facem un meci cu Froch, să facem şi noi un meci la Montreal, cu un alt adversar, iar apoi să boxăm din nou împreună. Clauza este clară în contract. El nu poate să se eschiveze, altfel pierde centura. Şi pentru el a fost o surpriză mare că a câştigat aşa de uşor. Acum sper, ca la un alt eventual meci, să fie cu totul şi cu totul altceva”, a precizat Bute.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Froch că îl poate învinge pe Bute cu o singură mână, boxerul român a spus: ”Este o declaraţie pentru publicitate. De când am venit din Anglia, eu nu am citit nimic, nu am văzut nimic la televizor, nu am intrat pe internet. Am vrut să mă deconectez total. Nu ştiu nimic”.

Bute a mai spus că ”la acest nivel, orice meci este foarte important, aşa cum a fost şi cel cu Froch sau cu alţi boxeri. Trebuie pregătit foarte serios orice meci. Lumea a fost alături de mine în România. Nu îmi convine că am pierdut meciul, dar mulţi au fost alături de mine. Toţi îmi spuneau, capul sus, o să poţi reveni, avem încredere în tine”.

Fostul campion mondial IBF a subliniat că şi-a ”revenit complet. Acum lucrurile sunt clare în mintea mea. A fost un eveniment sportiv, trebuie să ştii să şi pierzi. Marii campioni trebuie să ştie să şi piardă. După analiza de la Montreal vom trage o concluzie clară şi vom vedea unde s-a greşit. Cert este că nu am fost eu în acel meci. Nu este o scuză, dar dacă ne uităm la celelalte 29 partide, parcă nu am avut reacţie, nu am fost eu. Ceva s-a întâmplat. Ori cădere psihică, ori supra-antrenament, nu îmi dau seama. O să dăm filmul pregătirii înapoi din luna ianuarie. A fost şi infecţia la picior. Cu 12 zile înainte de meci am luat antibiotic timp de 10 zile. Cred că şi asta a contat, pentru că reacţia nu a fost foarte bună asupra organismului. Dacă renunţam la meci, erau multe speculaţii.”

”Am vrut să merg la el acasă pentru a arăta că nu îmi este frică de nimeni, că pot să boxez cu oricine şi oriunde. Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel aşteptat. Am pierdut meciul”, a explicat Bute. ”Nu îmi pare rău că am boxat la Nottingham. Am recunoscut că Froch a avut o zi mai bună, iar eu una mai proastă. Să vedem ce o să fie în viitor”, a adăugat boxerul gălăţean.

Bute a mai afirmat că speră să revină în România cu centura de campion: ”Sper ca într-un an de zile să revin în România cu centura înapoi. Am pierdut un meci, este dureros. O să fiu bucuros să revin. Vă promit că o să revin cu centura. Cred că în următorul an de zile voi rămâne la supermijlocie, dar dacă o să fie oportunităţi pentru altă centură, la altă categorie, voi analiza şi această variantă. Dacă voi schimba categoria o să fie greu să revin să dau jos trei kg de masă musculară”.

”Nu am în plan să schimb antrenorul sau promotorul”, a mai menţionat Lucian Bute.

Bute s-a referit şi la o eventuală confruntare în ţara noastră: ”Îmi doresc din tot sufletul să mai boxez în România. A fost o experienţă deosebită anul trecut, la Romexpo. Asta nu depinde de mine. Eu vin şi mâine să boxez în România. Rudel Obreja este în discuţii încearcă să mai aducă un eveniment în România. Îmi doresc să fie pe Stadionul Naţional cu 50.000 de români în spate, lumea să fie alături de mine”.

Lucian Bute a fost învins de britanicul Carl Froch prin KO tehnic în repriza a cincea şi a pierdut centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, într-o gală profesionistă disputată pe 26 mai, în Capital FM Arena din Nottingham. Bute a suferit prima sa înfrângere la profesionişti, în meciul în care îşi punea pentru a zecea oară în joc titlul mondial. Bute (32 ani) are 30 de victorii la profesionişti (24 prin KO) şi un eşec, în timp ce Froch (34 ani), fost campion mondial WBC la supermijlocie, are 29 victorii (20 prin KO) şi 2 înfrângeri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.