EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase se judecă pe 28 iunie

0

Tribunalul Bucureşti va judeca joi, 28 iunie, cererea de amânare a executării pedepsei în cazul fostului premier Adrian Năstase.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe acestă cerere, însă instanţa a admis o solicitare a avocaţilor de preschimbare a termenului de judecată.

Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a anunţat, luni, că a depus o cerere de contestaţie în anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Potrivit lui Cazacu, contestaţia în anulare este o cale extraordinară ce se formulează după ce o hotărâre rămâne definitivă, care poate fi contestată numai în anumite puncte prevăzute de legea penală, unul dintre aceste puncte fiind prescripţia răspunderii penale. Consecinţa acestei acţiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect – dacă în cauză, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al răspunderii penale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Fostul premier se află internat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în urma tentativei de suicid avute miercuri seara, la locuinţa sa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă pe 1 octombrie recursul în anulare formulat de avocaţii lui Adrian Năstase în dosarul în care a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.