EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

CNA a amendat cu 50.000 lei Antena 3 pentru difuzările din ziua alegerilor

0

CNA a amendat cu 50.000 lei postul de televiziune Antena 3 pentru dezechilibrele comise la emisiunile electorale difuzate în perioada alegerilor locale din 10 iunie.

Membrii Consiliului au dezbătut marţi rapoartele de monitorizare a postului Antena 3 în ziua alegerilor şi au arătat că au existat transmisii în direct de la sediul USL în care se vedea sigla partidului, iar vineri, când s-a încheiat campania electorală, la emisiunea „Vorbe grele” a fost invitat premierul Victor Ponta.

În plus, membrul CNA Narcisa Iorga a spus că în ziua alegerilor i-a văzut personal la acest post pe „cei doi preşedinţi ai PNL şi PSD, care au fost filmaţi la o terasă şi le-au fost luate declaraţii”. În replică, Mirela Bomboe, reprezentanta Antena 3, i-a spus Narcisei Iorga că ar trebuie să ia în calcul şi imaginile cu preşedintele Traian Băsescu din ziua alegerilor.

„Traian Băsescu este preşedintele ţării, nu participa la alegeri. În schimb, domnul Ponta era preşedinte de partid, a făcut campania electorală şi nu avea voie să apară, că aşa spune legea”, a replicat Iorga.

Discuţiile tensionate între unii membri CNA şi delegaţii televiziunilor prezenţi la şedinţă s-au axat pe dezechilibrele politice care ar fi fost create prin promovarea în mare parte a candidaţilor USL, în detrimentul celorlalte partide. Vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, a declarat că tabelul de monitorizare arată că „s-au accentuat dezechilibrele, nu au fost corijate”.

Reprezentanta Antena 3 a susţinut că liderii celorlalte partide nu au răspuns invitaţilor, dar, în replică, cei din CNA au spus că la alte posturi aceştia au fost regăsiţi. Onisei a exemplificat cu posturile România TV şi B1, unde s-a încercat să se păstreze un echilibru electoral.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.