Fotbal – EURO 2012 – Germania se aşteaptă la un război al nervilor în faţa Italiei

Germania se aşteaptă la un război al nervilor în semifinala Euro 2012 împotriva Italiei, joi la Varşovia, însă se simte înarmată în acest domeniu, a asigurat luni Andreas Koepke, unul din adjuncţii selecţionerului Joachim Leow.

”Cu siguranţă, nervii vor juca un rol. Fiecare mică greşeală este penalizată la acest nivel, dar asta şi la italieni”, a avertizat Koepke.

Fostul portar internaţional, însărcinat acum cu antrenamentul portarilor în staff-ul german, şi-a mărturisit admiraţia pentru Andrea Pirlo, autorul unei ”scăriţe” la loviturile de departajare din sfertul de finală cu Anglia, de duminică (0-0, 4-2 la penalty-uri).

”Ca portar, nu te aştepţi la o astfel de lovitură. Asta arată că Pirlo are nervi tari. El a făcut un meci foarte bun”, a declarat Koepke, care câştiga Euro-1996 cu Germania, după o serie victorioasă de lovituri de departajare în faţa Angliei în semifinale.

Koepke s-a declarat încrezător şi în capacitatea jucătorilor săi de a suporta presiunea.

”Suntem suficient de puternici psihic. Am învăţat din lecţiile trecutului. Avem, cu siguranţă, o echipă foarte foarte tânără, dar deja experimentată”, a subliniat el.

”Şi încrederea va juca un rol şi s-a văzut ce meciuri am făcut aici, avem multă încredere, multă siguranţă şi vom încerca să fim cât mai concentraţi posibil şi să facem cât mai puţine greşeli”, a adăugat el.

Koepke speră totuşi ca meciul să ”nu ajungă la loviturile de departajare”, iar Mannschaft ”să se califice în finală înainte să se ajungă la ele”.

În cealaltă semifinală, miercuri, la Kiev, se vor întâlni Spania, deţinătoarea titlului, şi Portugalia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.